Acció Social

Càritas

Fundació

Agermanament Solidari

3__ Agermanament Solidari

Qui som?

Agermanament Solidari vol ser un grup de suport a les persones d´Esplugues de Llobregat (o a totes aquelles que hi estan vinculades) que estan fent una tasca real i concreta al tercer món.

Des d’Agermanament Solidari potenciem la creació de lligams de relació amb totes aquestes persones que han fet una opció de tercer món, amb el desig de compartir, tant com sigui possible, la seva realitat, les seves il·lusions, les seves esperances, tot oferint-los el nostre suport econòmic a través de la recerca de fons i recaptació mitjançant l’organització d’actes de sensibilització social i cultural.

El seguiment i l’acompanyament dels projectes en què col·laborem ens permeten tenir-hi una comunicació fluïda de vital importància per detectar necessitats, prioritats i, alhora, tenir la certesa que els ajuts arriben on està previst.

D'on venim?

Un conjunt de persones de la Parròquia de Santa Magdalena d’Esplugues de Llobregat, interpel·lats per l’evangeli, la urgència de la comunió de béns, especialment en les diferents realitats de 3r i 4rt món, i l’opció de tercer món de diferents conciutadans d’Esplugues de Llobregat, vàrem constituir Agermanament Solidari l’any 2000, arran de l’organització del primer Sopar de la Fam.

Aquest primer acte, que ja s’ha consolidat com un dels actes centrals d’Agermanament Solidari, va ser el primer impuls per promoure iniciatives diverses, tant per recaptar fons per a projectes solidaris ja en marxa i atendre’n de nous, com per contribuir a la sensibilització, a la cooperació i a la implicació de la nostra comunitat parroquial i a la nostra societat civil més propera envers les realitats més necessitades.

Activitats

Agermanament Solidari prepara cada any un SOPAR DE LA FAM, amb una xerrada il·lustrativa d’alguna realitat del tercer món. Conferències i col·loquis moltes vegades amb les mateixes persones a les qui ajudem, amb el desig de presentar els projectes en primera persona, per sensibilitzar i recaptar fons per als projectes, tot compartint amb els assistents un auster i simbòlic sopar de la fam de pa amb oli i aigua.

Tot i que el Sopar de la fam és l’acte central d’Agermanament Solidari, hi ha també altres accions que s’han anat plantejant en diferent format i que es van consolidant també com a eines de sensibilització, de denúncia i, alhora, per a la recerca de fons per poder atendre nous projectes.

S’han portat a terme diferents concerts solidaris, diferents edicions de la tómbola solidària en el marc de diferents fires municipals o també en format de presentació de l’entitat en diferents fires, així com també s’han organitzat diversos sorteigs de productes solidaris de Comerç just.

Objectius de la Fundació Santa Magdalena

__1. Promoure l’ocupació d’aturats de difícil reinserció laboral i constatada precarietat.

__2. Potenciar la participació solidària de la població mitjançant el voluntariat.

__3. Promoure projectes que també generin un benefici social col·lectiu.

__4. Promoure l’intercanvi de coneixements entre els col·laboradors

Els nostres Projectes en curs

Burundi:

Compra de màrfegues per a una escola infantil amb molts pocs recursos.

Camerun:

Construcció de 25 pous d’aigua potable per a poblacions amb manca d’aigua.

Aula d´Informàtica amb el nom d´Esplugues de Llobregat.

Chiapas:

Suport al projecte Melel d’Escola activa al carrer per garantir l’escolarització dels infants més desafavorits.

El Congo:

Suport per a la casa-escola per a nens sense cap tipus de recurs, per tal de fer possible el menjador de l’escola que garanteix l’únic àpat en condicions de la jornada dels infants.

El Salvador:

Reconstrucció de dipòsits d’aigua per a diferents infraestructures d’utilitat cívica i pública.

Moçambic:

Beques per a garantir la continuïtat dels estudis primaris dels joves sense cap tipus de possibilitats de continuar una formació que els garanteixi un futur digne.

Xile:

Casa d’acollida per a nens cremats, per tal de garantir el seu tractament i la seva escolarització.

Casa/ taller per a dones amb escasses possibilitats d’accedir a un futur, per tal d’acollir-les mentre es preparen per formar-se i incorporar-se al mercat laboral.

Zimbabwe:

Suport per a l’acollida d’orfes afectats pel virus de la Sida, per tal de garantir les seves necessitats primàries i la seva escolarització.

Nepal:

Escola per els nens que tenen els pares a la presó.

Madagascar:

Reforma de la rectoria per acollir diferents activitats.

L’Ajuntament d’Esplugues col·labora cada any aproximadament amb una aportació de 6000 euros, que Agermanament Solidari destina a aquelles urgències socials que prioritza.

Contacta amb nosaltres

President de l’entitat:

  • El rector de la Parròquia Sta. Maria Magdalena
  • Mn. Xavier Armengol

Secretaria de l’entitat

  • Enriqueta Llavinés
  • Tel. 93 3710056
  • Fax. 93 4732987
  • ellabona@gmail.com