Acció Social

Càritas

Fundació

Agermanament Solidari

2__ Fundació Santa Magdalena

Orígenes

La FSM neix sense ànim de lucre, dins el si de la Parròquia Santa Magdalena d’Esplugues de Llobregat l’any 1999, per donar resposta a persones en atur i extrema necessitat econòmica. El projecte inicial “Sastrinyols” consistia en un servei de cosidora. Veient l’evolució sorgeix la necessitat de constituir la Fundació. Així el 15/12/200, i mitjançant el Decret 48/00, l’Arquebisbat de Barcelona erigeix la Fundació, el 10/01/2001 s’eleva a pública, i el 22/11/2001 se’ns notifica, des del Ministeri de Justícia, la inscripció de la Fundació Santa Magdalena en el registre de Fundacions de la “Dirección General de Asuntos Religiosos” amb el número 219-SE/F i la forma jurídica de Fundació Canònica. Els ingressos de la Fundació provenen del benefici econòmic generat pels seus projectes, de les subvencions i de les donacions.

Patronat

Els membres que constitueixen el patronat de la fundació Santa Magdalena són els següents:

 • President: Mn. Xavier Armengol Siscares.
 • Vicepresident: Sr. D. Fernando de Gispert Estrada.
 • Vocal 1: Sr. D. José Luis Milá Sagnier.
 • Vocal 2: Sra. Dña. Eva Valldeperas Binefa.
 • Secretari: Sr. D. Antonio Rodríguez Arribas.

La Tasca Social

La FUNDACIÓ SANTA MAGDALENA neix amb la motivació de donar llocs de treball que permetin, als treballadors mitjans econòmics per a viure, fugint de fórmules de beneficència. Es pretén donar un salt qualitatiu, passant de l’assistencialisme a l’ajuda integral, fomentant la reinserció social. Per altra banda, els projectes que promou la Fundació s’estudien per a que a més de beneficiar individualment a les persones contractades, la seva feina comporti un benefici social per a la comunitat. Per generar llocs de treball, la FUNDACIÓ SANTA MAGDALENA promou projectes de reinserció laboral amb criteris empresarials; i pretenem, si no ser competitius, sí ser competents. Les persones contractades ens vénen derivades dels serveis socials, de Càritas o d’altres institucions.

Objectius de la Fundació Santa Magdalena

 • __1. Promoure l’ocupació d’aturats de difícil reinserció laboral i constatada precarietat.
 • __2. Potenciar la participació solidària de la població mitjançant el voluntariat.
 • __3. Promoure projectes que també generin un benefici social col·lectiu.
 • __4. Promoure l’intercanvi de coneixements entre els col·laboradors

Projectes

La Botiga - Taller “Sastrinyols”

Aquest és el projecte que promou la inserció laboral mitjançant l’arranjament de peces de roba i la producció d’articles de roba per la llar, alguns dels quals incorporen producció artesanal de pintat o punt de creu.

El nom del projecte, Sastrinyols, prové de la paraula sastrinyol que significa, segons el Diccionari Català – Valencià – Balear de l’Institut d’Estudis Catalans, “Sastre de poca importància” o, dit d’altra manera, que s’ocupa d’atendre els petits arranjaments.

Roba de segona mà

Ubicada en el mateix espai que Sastrinyols, la FUNDACIÓ SANTA MAGDALENA disposa d’una botiga per afavorir la reutilització de roba. El procés consta de diferents fases: recollida, selecció de la roba aprofitable, rentat i assecat, planxa i etiquetatge.

Amb la botiga de roba de segona mà es crea, també, un valor afegit: s’ofereix la possibilitat de roba en bon estat a preus assequibles, contribuint alhora a la disminució del residu tèxtil que acaba en els abocadors i, al mateix temps, es genera recursos per reinvertir en un projecte social.

La bugaderia social

Aquest projecte aprofita la infraestructura de la botiga de roba per poder oferir un servei de rentat de roba. Està contemplat dins de les propostes del Pla d’Acció Social de l’Ajuntament d’Esplugues i és per a persones derivades de serveis socials (s’estudia qui assumeix el cost) i també per a particulars, associacions i institucions.

Comerç Just

La Fundació Santa Magdalena posa a la venda productes de comerç just, tant d’alimentació com d’artesania i bijuteria. Els productes ens arriben a través de les ONG’s: Intermon Oxfam, Alternativa 3 i Ideas. L’objectiu és la cooperació internacional que permet als treballadors de països del 3r món una remuneració justa, sense discriminació, evitant l’explotació infantil i afavorint el respecte pel medi ambient.

Els productes són a la vostra disposició a la botiga de sastrinyols, a la Carretera Laurà Miró núm. 209. Venem al detall i, per encàrrec, també oferim a les empreses la possibilitat d’adquirir lots de comerç just per Nadal, regals institucionals, xecs de productes de comerç just...sempre adaptats a les Festa del comerç just

La Fundació Santa Magdalena promou i participa en l’organització de la Festa anual del Comerç Just a Esplugues i a Sant Joan Despí des de l’any 2004. Aquesta festa pretén sensibilitzar la població general sobre l’existència d’una altra forma de comerç, diferent a la del comerç internacional, que promou unes relacions més justes i solidàries entre el Nord i el Sud.

Projectes

Refrigeris: “CATING-JUST”

La fundació Santa Magdalena s’encarrega de preparar i servir els refrigeris per encàrrec per a molts actes públics d’institucions o entitats, aconseguint d’una banda la promoció del comerç just, dels seus valors i criteris, permetent una participació activa i solidària mitjançant el seu consum i, alhora, hores de treball per als beneficiaris de la fundació Santa Magdalena. La doble vessant solidària augmenta encara més, la qualitat del producte i de l’acte en si.

Àpats a domicili

Els àpats a domicili són un servei complementari del servei d’Ajuda a Domicili dels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Esplugues que consisteix en garantir una dieta variada i equilibrada a totes aquelles persones amb autonomia reduïda, millorant la qualitat de vida i retardant la institucionalització.

També s’ofereix als usuaris que a nivell privat ho desitgin. Els àpats són realitzats i servits per una empresa externa, i la Fundació Santa Magdalena s’encarrega, principalment, de gestionar les demandes (rebudes de serveis socials o de particulars).

Servei de manteniment i reparacions de la llar

És el projecte més recent de la Fundació i consisteix en un servei de manteniment i reparacions de la llar, principalment adreçat a empreses i institucions i amb l’objectiu de poder fomentar la inserció laboral, oferint un servei útil a la comunitat. Aquest projecte contempla diferents serveis: pintura decorativa, reforma de pisos, locals comercials, parkings, lampisteria, petites instal·lacions...

Adreces i contactes

Seu social

 • Fundació Santa Magdalena
 • Pl. Pare Miquel d’Esplugues, 1
 • 08950 – Esplugues de Llobregat
 • Tel. 933710138
 • Mail: fsmagdalena@gmail.com

Botiga solidària

 • Sastrinyols
 • Laureà Miró, 209
 • 08950 – Esplugues de Llobregat
 • Tel. 933718887 / 660.18.99.07
 • Mail:fsmagdalena@gmail.net
 • Horari botiga:
  • De dilluns a divendres: De 10:00h a 13.30 h De 16:30h a 20 h
  • Dissabtes: De 10:00h a 13:00h